2018. március 16.

A komposztálásról mindent!

Eddig féltél belevágni a komposztálásba, mert nem tudod pontosan hogyan is kéne elkezdened? A március 28-án 18:30-tól kezdődő előadáson és azt követő gilisztakomposzt készítő workshopon minden elméleti és gyakorlati tudást elsajátíthatsz, ami a kiváló minőségű komposzt előállításához szükséges.

A komposztálásnak rengeteg előnye van, ezért megér egy kis odafigyelést. A háztartásban keletkezett hulladékok nagy százaléka komposztálható anyag, első lépésként mindössze annyit kell tennünk, hogy a szemetes helyett a komposztba dobjuk őket. Ezáltal nem csak a hulladékunk mennyiségét csökkentjük, de a szemetesünk is higiénikusabbá válik.

Ha sikeresen járunk el, az egészséges komposztnak kellemetlen szaghatása sincsen, így bátran komposztálhatunk lakásunkban is! Akár beltéren vagy kültéren komposztálunk, egy biztos, növényeink meghálálják a termőföldbe visszapótolt tápanyagot. A kertünkben ezért kiemelten fontos, hogy a talajunkat javítsuk a komposztálási folyamattal, egy körforgást biztosítva így a növényi maradványainknak.

A Humusz Szövetség előadásában mindent megtudhatsz a komposztálás szerepéről, folyamatáról és a felhasználásáról.

Az előadás után gilisztakomposzt műhely várja az érdeklődőket, ahol elkészítheted saját gilisztakomposztodat.

Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.

A helyszín: KÉK – Kortárs Építészeti Központ, Budapest 1111 Bartók Béla út 10-12.

 

Vissza a hírekhez