Balkon Aranya Város-zöldítő Pályázat

A városokban a legtöbb balkon kihasználatlan, csupaszok a homlokzatok és a párkányok. Csakis rajtunk, városlakókon áll, hogy ezeket bezöldítsük, virágosítsuk, és ezzel tevékenyen hozzájáruljunk környezetünk szépítéséhez és a város mikroklímájának javításához is!

A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégiumban született meg az ötlet, ők indították útjára ezt a csodálatos kezdeményezést, amelyet a Kortárs Építészeti Központ a Közösségi Kertek programján keresztül karolt fel 2017-ben. A Közösségi Kertek, mint program nem csak a városi üres telkeket, de most már a lakókat ösztönözve a házakat is bezöldíti, közelebb hozva a természetet, s nem utolsó sorban ezzel a városi mikroklíma is javul.

Célunk, hogy a Balkon Aranya Pályázattal, illetve a Balkon Aranya Facebook oldalon megosztott napi tanácsokkal és ötletekkel mindenki számára könnyen hozzáférhetővé tegyük a kertészkedés és városszépítés örömét, illetve szebbé és élhetőbbé varázsoljuk a lakókörnyezetünket!

Vissza a projektekhez