Bemutatkozik a Lecsós Kert!

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ Közösségi Kertek projektjének keretében kialakított mintakert mutatkozik be a Millenárison 2011. szeptember 24-én a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Napon.

Lecsós Kert és a Mobilkertek bemutatóját közös lecsófőzés és a mobilkertek árverése kíséri.
A KÉK 2010. óta foglalkozik a világszerte sok évtizedes hagyományra visszatekintő community gardening, valamint az egyre népszerűbb urban gardening magyarországi meghonosításával.
A városi kertészkedés különböző korú és hátterű embereket szervez közösségbe, akik a közös kertészkedés során elsajátított szemléletet az élet más területein is gyakorolják: környezettudatos, egymás munkáját megbecsülő lakói a városnak. A kertek közösségteremtő erejük és nevelő funkciójuk mellett friss zöldséggel, gyümölccsel, fűszernövénnyel látják el az őket gondozó városlakókat.
A KÉK célja, hogy mintakertek kialakításával, és átfogó tudástár létrehozásával segítse a városi kertészkedés önszerveződő mozgalommá fejlődését.

A Közösségi Kertek projektről készült video:
http://www.youtube.com/watch?v=nUdcCmif6Qs

www.kozossegikertek.hu

Programunk a Fenntarthatósági Napon:

A Millenáris veteményesénél az urbán kertészkedéssel ismerkedhetsz, megnézheted a Lecsós kert születését bemutató werkfilmet és a mobil kertládák kiállítását, leadhatsz még 1 utolsó licitet a  legpofásabb ládára, és beszállhatsz a közös lecsófőzésbe – gasztronómiai felelős Fűszeres Eszter, a Fűszer és Lélek gasztroblog szerzője.

17 órától
–   Finta Sándortól (KÉK) tudhatsz meg hasznos információkat a Közösségi Kertek projektről,

–   közös lecsózással ünnepeljük meg a Lecsós Kert bemutatkozását,

–   Kihirdetjük a Mobilkertek online-árverésének eredményét.

18 órától

– kerekasztal beszélgetés az Önkéntességről Finta Sándor részvételével.

Gyere  a  Millenáris  veteményeshez  szombaton!  Érkezz  korán, és  segíts Eszternek lecsót főzni! Licitálj, támogasd a Közösségi Kertek magyarországi elterjedését!

Támogatók: Magyar Telekom – hello holnap!, Oázis Kertészet, Millenáris