Az egészséges táplálkozás témakörét körüljáró programsorozatunk utolsó állomására érkezünk. Hová és kikkel?
Gyertek velünk a gyönyörű Kisdiófa Közösségi Kertbe tanulni, kóstolni, nagyon jó lesz!
Május 06.-án szombaton a belváros közepén a következő programmal várunk benneteket:
Gyertek velünk a gyönyörű Kisdiófa Közösségi Kertbe tanulni, kóstolni, nagyon jó lesz!
Május 06.-án szombaton a belváros közepén a következő programmal várunk benneteket:
10:30-12:00
Délelőtt a KOLLABOR várja a gyerekeket, akik már legalább 10évesek és szeretnek beszabadulni a konyhába. Rendhagyó módon kerti környezetben készíthetnek hozzáértő csapattal turmixokat, kenyérre való kencéket és a „golyózó” tehetséget is teszteljük, hogy az édesség se maradjon el. Ezután már készíthetitek magatoknak az uzsonnát! Hogy ne termeljünk szemetet, kérünk, hozzatok magatokkal tálkát és poharat, vagy ha hazavinnétek amit készítettetek, egy uzsonnás dobozt is.
10:30 és 12 óra között 3 csoportban várjuk a lelkes jelentkezőket. Az esemény ingyenes, de kérlek, regisztrálj, hogy gyermekednek biztosan legyen helye!
https://forms.gle/e57vg8Yhzb2x3tGeA
https://www.facebook.com/KOLLABORbekescsaba
Délelőtt a KOLLABOR várja a gyerekeket, akik már legalább 10évesek és szeretnek beszabadulni a konyhába. Rendhagyó módon kerti környezetben készíthetnek hozzáértő csapattal turmixokat, kenyérre való kencéket és a „golyózó” tehetséget is teszteljük, hogy az édesség se maradjon el. Ezután már készíthetitek magatoknak az uzsonnát! Hogy ne termeljünk szemetet, kérünk, hozzatok magatokkal tálkát és poharat, vagy ha hazavinnétek amit készítettetek, egy uzsonnás dobozt is.
10:30 és 12 óra között 3 csoportban várjuk a lelkes jelentkezőket. Az esemény ingyenes, de kérlek, regisztrálj, hogy gyermekednek biztosan legyen helye!
https://forms.gle/e57vg8Yhzb2x3tGeA
https://www.facebook.com/KOLLABORbekescsaba
12:30-14:00
FERMENTÁLUNK! Hogy a felnőttek se unatkozzanak, Szende Gabriella bevezet minket a fermentálás alapjaiba, és megtudhatjuk, miért és mi mindenre jó laktofermentált zöldségeket, ételeket fogyasztani, közben pedig be is mutatja nekünk, hogy ez a csodálatos folyamat, ami a laktobaktériumok és a türelem közös gyümölcse, milyen kicsi erőfeszítést igényel a részünkről.
FERMENTÁLUNK! Hogy a felnőttek se unatkozzanak, Szende Gabriella bevezet minket a fermentálás alapjaiba, és megtudhatjuk, miért és mi mindenre jó laktofermentált zöldségeket, ételeket fogyasztani, közben pedig be is mutatja nekünk, hogy ez a csodálatos folyamat, ami a laktobaktériumok és a türelem közös gyümölcse, milyen kicsi erőfeszítést igényel a részünkről.
14:30-16:00
Zöldségek a profi konyhában – főszerepben, nem köretként! Ádám Csaba, a korábbi Olimpia Vendéglő immáron vegetáriánus séfje mesél arról, mi vezetett nála a hús elhagyásához, milyen ezen az úton járni és hogyan lehet csodálatos menüket készíteni húsmentesen is. Csaba sem hagy minket kóstoló nélkül, gyertek, ne hagyjátok ki!
https://chiliesvanilia.hu/…/ez-igy-nem-mehet-tovabb…/
Zöldségek a profi konyhában – főszerepben, nem köretként! Ádám Csaba, a korábbi Olimpia Vendéglő immáron vegetáriánus séfje mesél arról, mi vezetett nála a hús elhagyásához, milyen ezen az úton járni és hogyan lehet csodálatos menüket készíteni húsmentesen is. Csaba sem hagy minket kóstoló nélkül, gyertek, ne hagyjátok ki!
https://chiliesvanilia.hu/…/ez-igy-nem-mehet-tovabb…/
16:30-18:00
Chili és vanília – Mautner Zsófi szintén odavan a zöldségekért, rengeteget és nagyon színesen használ is a konyhájában, ebbe kapunk most mi is bepillantást. Honnan jönnek a a kedvenc alapanyagok, mit lehet kezdeni egy-egy zöldség olyan részével, ami eddig a kukában landolt nálatok…a tőle megszokott kreativitással.
https://chiliesvanilia.hu/
Chili és vanília – Mautner Zsófi szintén odavan a zöldségekért, rengeteget és nagyon színesen használ is a konyhájában, ebbe kapunk most mi is bepillantást. Honnan jönnek a a kedvenc alapanyagok, mit lehet kezdeni egy-egy zöldség olyan részével, ami eddig a kukában landolt nálatok…a tőle megszokott kreativitással.
https://chiliesvanilia.hu/
Az egész program a @Kisdiófa Közösségi Kertben zajlik, ahol májusban már minden zöldül és rengeteg fűszernövény is megterem. A rendezvényt szeretnénk fenntartható módon megtartani, a részvétel ingyenes, de kérünk, REGISZTRÁLJ, hogy tudjuk, nagyjából hány embert várhatunk, mennyi alapanyagra lesz szükségünk.
https://forms.gle/cKq7yLKoVX7of4AP9
https://forms.gle/cKq7yLKoVX7of4AP9
Mit hozz magaddal: kíváncsiságot és mivel szeretnénk a rendezvényt a lehető legkevesebb szeméttel lebonyolítani, kérünk, hozz poharat a kert növényeiből készülő teákhoz!