2018. március 14.

Egészség a kertben

2018. március 7-.én Vargáné Topor Erika és Varga Szabolcs jártak nálunk, hogy megosszák tudásukat és tapasztalataikat az “Egészség a kertben” témakörben.

Az előadás során szó volt a minket körülvevő gyógynövényekről, az esztétikus de mégis hasznos haszonnövények jelentőségéről és a saját élelmiszer megtermeléséről is.
Útmutatást kaptunk abban, hogy hogyan érdemes fenntartható veteményest kialakítani, vagyis miként lehet víztakarékosan, gyomlálás nélkül, mégis gyommentesen kertet művelni az egymást segítő növények ismeretében.
Ezenkívül hangsúlyt kapott a vegyszermentes növényvédelem is.

Varga Szabolcs agrármérnök, növényvédelmi szakmérnök és Vargáné Topor Erika okl. kertészmérnök, közgazdász-mérnöktanár a térségükben meghatározó szerepet töltenek be az alternatív gazdálkodási módszerek, a biogazdálkodási szemléletek, a fenntartható mezőgazdaság felé mutató törekvések terén. Saját gazdaságukban előállított zöldségekből és gyümölcsökből egy manufaktúrát is működtetnek, ahol a száraztésztától kezdve a chili szószokon át számos más finomságot is készítenek
A Kertportál Online Magazinjuk, immáron 15 éve segíti a hobbikertészeket és a kisebb gazdaságokat abban, hogy a kertészeti tudásuk bővülhessen, hogy kiskertjeiket fenntarthatóan és ökotudatosan tudják művelni.

Vissza a hírekhez