2018. január 23.

Tudod mi a jó termés titka? A Talajdoktor előadásán megtudhatod!

Az egészséges növény biztosít csak egészséges és tápanyagban gazdag táplálékot.
Az életben gazdag, egészséges talaj segíti a növényeket, hogy számunkra ezt megadja, vagyis minden a gyökereknél kezdődik! 🙂

A talajmegújító mezőgazdaság segít a természetes folyamatok segítésével az öntermékeny talaj létrehozásában és fenntartásában.
Ismerd meg és próbáld ki a technológiát, amely a valóban fenntartható mezőgazdaság alapja.
Megismerheted, hogy ebben a folyamatban hol van szerepük a takarónövényeknek, a paránylényeknek, a gilisztáknak, ásóvillának, a zöldmulcsnak.

Kökény Attila, előadónk rákbetegségéből felépülve kezdett gazdálkodni, hogy a legmagasabb tápértékű táplálékot tudja fogyasztani, mert nem volt biztos a bioboltokban kapható, több ezer kilométerekről importált, féléretten betakarított biotermékek minőségében. Semmilyen mezőgazdasági múltja nem volt, grafikusként, majd informatikusként dolgozott, így a mezőgazdaságot is a rendszeranalízis és tervezés oldaláról közelítette meg. Az első szántója terméketlen és betonszerűen tömörödött föld volt, ezért elkezdte keresni, hogy mivel tudna javítani rajta. A megoldás a talajélet megteremtése lett, ami a híres mezőségi fekete talajokat is létrehozta.
Ebbe az elméleti és gyakorlati tudásba kapunk betekintést január 31-én szerdán este, 18:30-tól.

Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.

A helyszín: KÉK – Kortárs Építészeti Központ, Budapest 1111 Bartók Béla út 10-12

Vissza a hírekhez