2018. február 01.

Egészség a kertben

A kert, mint az egészség központja igen fontos témakör. Az előadás során szó lesz a minket körülvevő gyógynövényekről, az esztétikus de mégis hasznos haszonnövények jelentőségéről és a saját élelmiszer megtermeléséről is.
Segítséget kaphatunk abban, hogy hogyan érdemes fenntartható veteményest kialakítani, vagyis miként lehet víztakarékosan, gyomlálás nélkül, mégis gyommentesen kertet művelni az egymást segítő növények ismeretében.
Ezenkívül hangsúlyt kap a vegyszermentes növényvédelem is a március 7-én 18:30-tól kezdődő előadáson.

Varga Szabolcs agrármérnök, növényvédelmi szakmérnök és Vargáné Topor Erika okl. kertészmérnök, közgazdász-mérnöktanár a térségükben meghatározó szerepet töltenek be az alternatív gazdálkodási módszerek, a biogazdálkodási szemléletek, a fenntartható mezőgazdaság felé mutató törekvések terén. Saját gazdaságukban előállított zöldségekből és gyümölcsökből egy manufaktúrát is működtetnek, ahol a száraztésztától kezdve a chili szószokon át számos más finomságot is készítenek.
A Kertportál Online Magazinjuk, immáron 15 éve segíti a hobbikertészeket és a kisebb gazdaságokat abban, hogy a kertészeti tudásuk bővülhessen, hogy kiskertjeiket fenntarthatóan és ökotudatosan tudják művelni. 


Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.

A helyszín: KÉK – Kortárs Építészeti Központ, Budapest 1111 Bartók Béla út 10-12

 

Vissza a hírekhez